Frakt 49 kr - Fri frakt över 399 kr - Följ oss på instagram för senaste nytt @minireuse.se

Allmänna villkor

Omfattning

När du använder MiniReuse säljtjänst gäller dessa allmänna villkor. 

Säljtjänsten innebär att MiniReuse säljer dina barnkläder.  I samband med att du skickar in/ lämnar in barnkläder till oss ingås ett avtal mellan MiniReuse och dig enligt vad som framgår av dessa allmänna villkor.

Uppdrag

Du beställer en klädpåse som skickas till din angivna adress och som kan fyllas med barnkläder till försäljning. I samband med att du skickar in barnkläderna ger du MiniReuse uppdraget att bedöma vilka kläder som är säljbara i webbutiken och vilka kläder som inte är säljbara och därmed skickas vidare till välgörenhet eller återvinning. MiniReuse begränsar sig till att ta emot och sälja barnkläder i storlek 56 till 122. MiniReuse tar inte emot skor och underkläder.

MiniReuse säljer kläderna under butikens namn för din räkning.

MiniReuse säljer på kommission vilket betyder att du som kund får betalt i efterhand för de varor som sålts och du får 30% av försäljningspriset.

För att kunna använda säljtjänsten behöver logga in på ditt kundkonto hos minireuse och ange vilket kontonummer som du vill ha din försäljning utbetald till. 

Processen 

När du lämnar in/skickar in kläder så registreras du i vårt kundregister där kontaktuppgifter sparas. Även relevant information om inlämnade kläder registreras.

Efter att varorna kommit till oss går vi genom dem, sorterar, skänker eller återvinner det som vi bedömer inte vara säljbart, fotar, prissätter och registrerar kläderna i vår hemsida för försäljning. Varorna är hos oss till försäljning i 3 månader.

När vi är klara med dina kläder får du ett mail av oss med relevant information om din försäljning hos oss. Du får även ett kundnummer som tillhör enbart dina barnkläder och kan användas inne på vår hemsida i sökfältet för att se samtliga barnkläder.

Du får ett kundkonto hos Minireuse där du kan logga in och ange vilket kontonummer som du vill ha din försäljning utbetalt till. 

En sammanställning av din försäljning skickas till dig på email i slutet av varje månad och i samband med det betalas din ersättning ut till det kontonummer du har angivit. 

Varorna säljs via MiniReuse webbutik minireuse.se

Prissättning

Kunden är införstådd med att det är MiniReuse som prissätter kläderna, justerar priserna eller rear ut kläderna när försäljningens tid närmar sig sitt slut för att öka chanserna att få alla kläder sålda.

Det som avgör priset är skick, varumärke och efterfrågan men framför allt skick.

Utbetalning

Kunden får 30% av försäljningspriset. Inga avgifter tillkommer.

I slutet av varje månad betalas summan ut för de kläder som har sålts under månaden.

Utbetalning sker via banköverföring till det konto som angivits på kundkontot. 

I samband med utbetalning får kunden ett mail med information om månadens försäljning.

Kommissionsavtalets upphörande

Kommissionsavtalet träder i kraft i samband med att kunden skickar in/lämnar in barnkläderna till oss och upphör när försäljningstiden på tre månader är slut.

Vill kunden säga upp avtalet innan tiden är slut och få tillbaka sina kläder så gäller följande:

Om kläderna ännu inte behandlats (bedömts, sorterats, registrerats, skickats till återvinning/välgörenhet) kan kunden begära att kläderna skickas tillbaka. Kunden står då för frakten när kläderna ska skickas tillbaka.

Om kläderna behandlats och finns till försäljning i webbutiken eller har skickats vidare till välgörenhet/återvinning kan kunden begära att kläderna som finns fortfarande finns till försäljning skickas tillbaka mot en avgift på 300 kr. Kunden står då för frakten när kläderna ska skickas tillbaka. Kläder som redan skänkts till välgörenhet/återvinning kan inte återfås av MiniReuse.

Hantering av personuppgifter

Personuppgifter är sådana uppgifter som direkt eller indirekt kan kopplas till dig som kund. Vi värnar om din personliga integritet och vill att du ska vara trygg i hur vi hanterar dina uppgifter. Därför hanterar MiniReuse kundens personuppgifter enligt GDPR, The General Data Protection Regulation.

Övrigt

Utöver dessa allmänna villkor så gäller Kommissionslagen (2009:856)

Giltighetstid

Dessa allmänna villkor gäller från och med 2022-09-25